Plážový volejbal z pohledu fyzioterapeuta

Článek vypracoval/a: Mgr. Martin Vojtovič

Plážový volejbal je velice prospěšný pro náš pohybový systém. Při správně zvládnuté technice jsme schopni aktivovat nejen šikmé břišní svaly a hluboké svalstvo trupu zodpovědné za stabilizaci páteře, ale také svaly v oblasti ramen, pánve a kloubů dolních končetin. K přínosům plážového fotbalu se vyjadřoval Martin Vojtovič z pražského fyzioterapeutického centra pro server zena.cz. 

Plážový volejbal je velice prospěšný pro náš pohybový systém. Při správně zvládnuté technice jsme schopni aktivovat nejen šikmé břišní svaly a hluboké svalstvo trupu zodpovědné za stabilizaci páteře, ale také svaly v oblasti ramen, pánve a kloubů dolních končetin.

Martin Vojtovič

Podle Martina Vojtoviče, který se zaměřuje na sportovní a dospělou fyzioterapii na Praze 9 je velkým benefitem také samotný písek. Náš pohybový a rovnovážný systém je na něm vystaven mnohem větší koordinačně-stabilizační zátěži, na kterou se naše tělo postupem času adaptuje a je schopno tuto získanou vlastnost následně využít při jiných sportech nebo běžných denních aktivitách.

Objednat se k M. Vojtovičovi můžete prostřednictvím elektronického formuláře, telefonicky nebo online přes .

0 awesome comments!