Metoda Mojžíšové, která pomáhá nejen při léčbě neplodnosti

Článek vypracoval/a: Mgr. Lenka Vojtovič

Co Vás napadne při vzpomenutí jména Ludmila Mojžíšová? Většina lidí ho pozná ve spojitosti s 12 jednoduchými cviky, které dnes běžně využívají ženy toužící otěhotnět. Metoda Ludmily Mojžíšové však byla původně používaná u sportovců a pacientů s bolestmi zad.

Metoda Mojžíšové je vhodná i pro sportovce a pacienty s bolestmi zad a kloubů

Ludmila Mojžíšová dokázala na základě svých empirických zkušeností vyvinout manuální metodu, která slouží k odstranění funkčních a strukturálních změn na těle a je dnes známá nejen v České republice, ale po celém světě.

Na našem těle zpozorovala specifické zřetězení se změnami napětí nejen ve svalech, fasciích, ale i na kůži. Zjistila, že tyto reflexní změny výrazně ovlivňují i funkci kloubů a můžou být jednou z příčin kloubních blokád a bolestí páteře.

Využití metody při bolestivé menstruaci, blokádách páteře, žeber, SI skloubení, ale i inkontinenci

Manuální techniky Mojžíšové se dnes úspěšně aplikují u blokád žeber, páteře, SI skloubení, ale i při ošetření oblasti pánevního dna. Důkazem úspěchu její metody je množství klientů a klientek, které zbavuje bolestí a napomáhá optimalizaci svalového napětí.

Metoda kombinuje korekci chybného postavení hlavy, trupu a končetin s měkkými a mobilizačními technikami a akupresurou. Využít jí můžeme při bolestech páteře, kostrče, bolestivé menstruaci, neschopnosti otěhotnět, ale i v rámci léčby inkontinence.

Metoda Mojžíšové a její využití v našem fyzioterapeutickém centru

Jak vypadá samotná léčba metodou Ludmily Mojžíšové?

Všechno se odvíjí od vstupního kineziologického vyšetření, na jehož základě dokážeme určit příčinu obtíží a bolesti. Zhodnotíme postavení žeber, bederní páteře, SI skloubení a stav pánevního dna. Klienta naučíme základní sestavu cviků na doma.

Průběh dalších terapií se odvíjí od rychlosti ústupu obtíží a spolupráci klienta.

Ukázka cvičení podle Ludmily Mojžíšové

Pro léčbu metodou Ludmily Mojžíšové se můžete objednat prostřednictvím elektronického formuláře, telefonicky nebo online přes .

Těšíme se na Vaši návštěvu.

0 awesome comments!